søndag 10. juni 2012

Samsung Galaxy S3: Utvidet videotest

Samsung Galaxy S3, HTC One X og iPhone 4S kom med på ennå en tur. Videokvaliteten fra de tre telefoner skulle sammenlignes litt nærmere.

Turen gikk til Danmark så det ble en blanding av video fra danskebåten og stallen som vi besøkte.

Fokusering

Fokusering er meget viktig. Fokusering bør skje flytende og uten hakking. Kameraet bør følge bevegelige objekter og fokusere på dem. Det er ikke en lett oppgave.
Galaxy S3 mister av og til fokusen og må refokusere, det er meget irriterende å se kameraet prøve å finne fokusen igjen. Dette skjer i mindre grad for OneX og nesten ikke på iPhone.

Skarphet

Galaxy S3 tar noe skarpere video enn One X og mye skarpere enn iPhone 4S.

Hvitbalanse

Kameraet bør måle hvitbalansen sånn at farger ser naturlige ut. Skjer det endringer i lyset mitt i opptaket skal kameraet glidende endre hvitbalansen.
Det er overraskende stor forskjell mellom kameraene. iPhone 4S gjengir ofte farger best, HTC One X har en tendens til å måle scenen litt for kall/blå, Samsung Galaxy S3litt for varm/gul. I sjeldne tilfeller kan OneX  ikke helt bestemme seg for hvilken hvitbalansen den skal velge, det blir meget synlig på videoopptak.

Lysmåling

Spesielt Onex har det vanskelig når lyset skifter i en scene. Eksponeringen endres i hakk. Galaxy S3 og iPhone gjør det mye bedre.

Bitrate

Det ser ut til at både OneX og S3 sliter litt når det er mye informasjon som skal behandles, som fx ved panorering. Dette tyder på at kameraene ikke klarer å opprettholde en tilstrekkelig stor framerate, hvilket medfører at bildet begynner å hakke.

Konklusjon


De tre telefoner klarer seg generelt meget bra. Det er noen forskjeller i fargegjengivelsen. HTC One X og iPhone 4S klarer seg bra på sjøen, mens Samsung Galaxy S3 klarer seg bedre i skogen.
Mange andre små forskjeller, men iPhone 4S klarer seg klart best på det viktigste område. 4S tar opp video mere "glidende", enn sine Android kolleger som har tendens til hakking når det blir mye bevegelse i videoen.

Men døm selv :)Uncropped 

Her er video fra de 3 telefoner i uncropped versjon.

Samsung Galaxy S3


HTC One X


iPhone 4S

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar