onsdag 6. juni 2012

Samsung Galaxy S3: Utvidet fototest

På vår siste tur til Danmark ble det tid til å se litt nærmere på kameraet i Samsung Galaxy S3. Det er nok av testbilder fra Galaxy S3 på nettet, men mere interessant er det hvordan Galaxy S3 klarer jobben som kompaktkamera i forhold til de to hovedkonkurrenter for tiden, HTC One X og iPhone 4S, som også var med på turen.
Jeg har ikke funnet de fineste motiver, men prøvd å finne situasjoner der kameraet i telefonene blir litt utfordret. Det er gjerne når det er litt dynamisk bredde kombinert med litt motlys i motivet at forskjellene i kameraene viser seg.

Alle kameraer klarer seg veldig bra, du kan nå la ditt kompaktkamera ligge igjen i skuffen! Men det er likevel ganske store forskjeller fra telefon til telefon. Noen motiver klarer Galaxy S3 best, mens andre motiver fanges bedre av HTC One X og iPhone 4S.
De to Android telefoner har ganske vid vinkel, mens iPhone 4S er nærmere et normal objektiv. Personlig liker jeg visvinkelen fra Galaxy S3 og One X bedre.

Generelt er dog den 1 år gamle iPhone 4S fortsatt bedre, enn de to helt nye Android telefonene.

Full størrelse

Du kan se bildene i slideshow ved å klikke på bildene, eller laste dem ned og gå gjennom dem med luppe på din egen maskin.

Solnedgang

En litt kjedelig solnedgang, men det er alltid fantastisk å være på fjorden en sommerkveld. OneX og iPhone 4S skaper en mere intens stemning, mens Galaxy S3 måler motivet litt for lyst.


Blå himmel

Alle elsker jo å ta bilder en fin sommerdag, da er det viktig at kameraet klarer å gjengi den blå fargen korrekt. Mest naturtro er her Galaxy S3. One X gjengir scenen litt for blå og iPhone 4S litt for gul.

Innendørs fargegjengivelse

Galaxy S3 og iPhone 4S gjengir her rødfargen naturtro, mens One X måler hvitbalansen litt feil sånn at scenen blir litt for blå.

Direkte sollys


Av og til må man bare ta bilde direkte inn i solen, her klarer iPhone 4S seg helt klart best.
Selektiv fokus

Man finner alltid mange farger i grønnsaksdisken. Her har jeg fokusert på den lille grønne etiketten på tomatene. Noen ganger klarer HTC One X ikke å feste fokuseren der man klikker, OneX  insisterer på å fokusere i midten av bilderammen.
Men her klarer alle oppgaven fint. 


Grøn vs blå


lir det mye grønt i bildet, kan blår himmel bli litt turkis. iPhone 4S klarer oppgaven best, med de to Android telefoner rett etter.Portrett

Det er viktig at kameraet gjengir ansiktsfarge korrekt, også når bakgrunnen er en blå himmel. Galaxy S3 og iPhone 4S er mest naturtro, One X måler motivet litt mørkt.

Refleksjoner

Dette motivet er ganske vanskelig, her ser man hvordan de forskjellige objektivene håndterer refleksjoner.Bildebehandling

Alle bildene ble litt blasse, så jeg har prøvd å gi dem litt mere liv ved å bildebehandle dem i telefonen. Bildene fra HTC One X og iPhone 4S kunne reddes og ble ganske kule, mens bildet fra Samsung Galaxy S3 aldri riktig fikk den samme piff...Ut av vinduet opplevelse

Siste test er ut av vinduet på danskebåten. HTC One X blir litt blast, mens Galxy S3 og iPhone 4S klarer oppgaven bedre.

Konklusjon

Selv om det er noen forskjeller på de 3 produsenter, får man i dag fra alle sammen en telefon som rent faktisk kan erstatte et kompaktkamera.
iPhone 4S er fortsatt det generelt beste kameraet til foto, men de to andre ligger tett på, men det bør ikke være kameraet som bestemmer hvilken telefon du bør velge. Det er så store forskjeller i resten av mulighetene disse telefoner tilbyr at de bør veie tyngre.
De fleste velger i dag enten iPhone fra Apple eller en Android fra Google, men Microsoft er sterkt på vei frem med deres Windows Phone.
Nokia satser stort på Windows Phone og de har tradisjonelt satt standarden innen for kameraer. Husker fortsatt tilbake med glede på min N95 :)

Må kanskje se om det er mulig å teste en Nokia i nærmeste fremtid.

2 kommentarer:

  1. Veldig interessant, men det du sier er at jeg må se på de andre funksjonene i mobilene for å avgjøre. Mitt store spørsmål relaterer seg til denne bemerkningen:

    «Det er så store forskjeller i resten av mulighetene disse telefoner tilbyr at de bør veie tyngre.»

    Det hadde vært interessant å hørt hva du tenker om dette.

    SvarSlett
  2. Takk Geir. En sånn post er på vei

    SvarSlett