torsdag 6. september 2012

Hvor mye vil du betale for en norsk e-bok?

Norske bøker er veldig overpriset og styres med jernhånd av "de 4 store" forlag. I tillegg legger de fleste forlag DRM inn på e-bøkene. DRM er ingen hindring for pirater som virkelig vil kopiere og dele e-boken på fildelingsnettsteder.

DRM blir derimot ofte en hindring for brukerne som ikke kan lese e-boken der de vil. Forbrukere bryte ikke loven bare fordi de kan, forbrukere har faktisk lyst til å støtte kunstnere som gir dem fine opplevelser.
Alle stjernemerker viser at forbrukere faktisk vil betale for digitalt innhold, hvis prisen er passe.

Spørsmålet er hvor mye du er villig til å betale for en norsk e-bok uten DRM?

Det finnes jo mange typer bøker, men ta utgangspunkt i en roman som akkurat har kommet på markdet. Du kan også regne med at e-boken er tilgjengelig i alle formater og til alle lesere. Takk til den engasjerte gjeng på Google+ for tilbakemeldingene :)

Spørreundersøkelsen er avsluttet. Dette ble resultatet:

3 kommentarer:

 1. UT med forlagene!
  la oss få betale forfatteren det vi mener han fortjener!
  Selv er eg ikke gniten på pengene.. så lenge eg vet at det er forfatteren som får de.
  Elsker e-bok på min nye Nexus 7!

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig, det kunne være kult hvis bøker var fritt tilgjengelige, sånn at vi forbrukere donerer til de forfattere vi liker.
   Tror dessverre ikke den modellen er så holdbar...

   Amazon har jo innført Kindle Single, er det kanskje veien å gå? Kan vi la aktører som Amazon, Apple og Google stå for distribusjonen? Holder det?

   Hvilke apps bruker du til å lese e-bøker på Nexus 7? Og hvor får du tak i e-bøker?

   Slett
 2. Én ting er hvor mye en ny bok bør koste, men "the long tail" må være glimrende for bøker. Dersom en bok som er mer enn 5 år gammel koster kr 100 mindre, en som er mellom 5 og 10 år gammel koster kr 50, mellom 10 og 20 koster 30 og de øvrige koster 10 eller 15 kr - det hadde vært noe.

  SvarSlett