fredag 27. juli 2012

Kjøp Android Nexus 7 nettbrett på Google Play

Google sitt Android operativsystem har blitt populært og finnes på mange forskjellige dingser fra mange forskjellige produsenter, men finnes hovedsakelig på telefoner og nettbrett.


Hver enkel produsent legger sine egne apps og tilpasninger på toppen av Android. Det er fint og flott, Samsung TouchWiz på Galaxy S3 telefonen har fx noen fine funksjoner som ikke finnes på andre Android telefoner. 


Men det kan ofte bli litt for mye og det kan sløve systemet litt ned.

Nexus telefoner

Google produserer derfor egne Nexus telefoner uten noe ekstra tull. Man får den rene Android opplevelsen og Nexus telefoner oppdateres raskt med nye Android versjoner.

Nexus nettbrett

Et Google Nexus nettbrett har vi dog ikke sett før, inntil for nylig da Google lanserte Nexus 7 nettbrettet. Samtidig ble nyete Android v.4.1 Jelly Bean lansert.
En samlet technoverden var raskt ute og konkluderte at Nexus 7 og Jelly Bean sammen, presenterer den hittil beste Android opplevelsen på et nettbrett.


Med en kraftig stasjonær PC, en lett laptop og en Android telefon med 4,8" skjerm, har jeg hatt litt vanskelig ved å finne plass til et nettbrett.


Men alle mine iVenner virker jo ekstremt glade i iPaden sin, så når Google endelig lanserer et ekte Nexus nettbrett, måtte jeg bare ha et sånt! Problemet er at Nexus7 ikke blir lansert i Norge før en gang langt ut på høsten. I tillegg er mange av de nye tjenestene for nettbrett ikke tilgjengelig i Norge. Det er sikkert mange grunner til det, men fakta er at det er komplisert å kunne tilby filmer, bøker og magasiner m.fl. som digitale tjenester i Norge.

Google Play

Får å kunne kjøpe en Nexus 7 må man derfor handle fra utlandet. Det kan i noen tilfeller være vanskelig, da man må ha adresse i fx US. 

US adresse får man gratis hos fx Jetcarrier. Varen sendes til Jetcarrier, som sender den videre til Norge. Jetcarrier ordner i tillegg toll og moms.
Et annet problem er at noen nettsteder sjekker om man rent fysisk er til stede i fx US. Dette gjøres via IP adressen. Norge har et bestemt IP adresse område, så hvis man prøver seg fra Norge, får man å vite at tjenesten dessverre ikke er tilgjengelig her. Dette er et kjent problem hvis man fx prøver å se norsk TV i utlandet.

For å få det til å se ut som om man er i US, må man benytte en proxy tjeneste. Nettstedet tror man er i US, problem solved. Proxy tjenester er det mange av. Gratisvarianter finnes, men ofte med veldig dårlig hastighet. Det er dog ikke et problem i dette tilfellet da man bare skal åpne en simpel nettside. Jeg har en Overplay konto fra før med grei hastighet, den funker fint her.
Når man har koplet seg opp til Internettet via an proxytjeneste som gir US IP adresse, åpner man Google Play Store. Da har man tilgang til alt innhold som er tilgjengelig på det amerikanske markedet.


Da er det bare å klikke på "Buy Now" knappen :) Man må dog opprette en US adresse i Google Play og et nytt Visakort med US adresse. Begge steder legger man inn den amerikanske adresse man har fått via Jetcarrier.

Nexus 7 16GB

Jeg valgte en 16GB modell, den koster $249.- Regningen hos Google kom da på:
   Nexus 7 (16GB):     $249.00
   Levering:            $13.99
   Avgift(New Jersey):  $18.41
   Totalt:             $281.40

Med Kurs 6.2 kom det opp på NOK 1.747,44. Norsk MVA skal betales av prisen + US avgift! Den kom på NOK 400,40. Jetcarrier frakt kom på NOK 260.-

Det hele kom opp i NOK 2407,84... Man pleier å kunne regne med at prisen i norske butikker kommer på ca 10 gange prisen i US dollar. Man sparer derfor ikke mye med denne metoden, men hva gjør man ikke når teknolysten kribler i fingrene.

Jeg bestilte en tirsdag på Google Play. Nexus 7'ern ankom Jetcarrier torsdag som sender flypost til Norge hver lørdag. Posten hadde den mandag morgen, jeg kunne hente den tirsdag ettermiddag på mitt lokale postkontor.
En uke syns jeg ikke er dårlig med så mange forskjellige ledd i prosessen.

Innhold i Google Play

Nexus 7 og Jelly Bean er bygget rundt multimediainnholdet i Google Play Store. Sjekk ut denne reklamevideo for Nexus 7.


Men det er ikke rett frem å få tilgang til innholdet på Nexus 7 i Norge. Mulig dette ikke gjelder for alle, men selv om jeg legger inn US VPN på Nexus 7'ern, fungerer av en eller annen grunn ikke Google Books og Google Magazines. Begge apps er installert, men ikke synlige på nettbrettet.
Google Play forteller meg at Books er installert, men når jeg går til siden for Books mangler standard handlingene som "Åpne" og "Avinstaller".
Ingen forandring selv om jeg setter språk til Engelsk...Har du noen forslag til hva man kan gjøre hører jeg gjerne fra deg :) Man kan altså ikke forvente at innhold som bøker, film og magasiner i Google Play er tilgjengelig på Nexus 7 i Norge.

Oppdatering

Dette rare problem oppstår vist kun på telefoner/nettbrett som er aktivert i US. Denne artikkelen beskriver hvordan man aktiverer Google Play Movies, TV, Book & Magazines appene, takk til +Dagfinn Parnas.
Prosessen må gjentas hver gang man har restartet Nexus 7. 

Konklusjon

Nexys 7 nettbrettet er veldig lekkert å bruke, størrelsen passer perfekt til sofa- og terrassebruk. Størrelsen er perfekt til film, så den vil passe perfekt til fly- og togreiser. Man får også en ganske mye bedre opplevelser når man surfer, Google Chrome nettleseren er veldig bra. E-post blir bare så mye bedre når man går fra telefonen til et nettbrett. Google+ appen utnytter også størrelsen veldig bra. Facebook er ikke tilpasset størelse, men greit med større bilder. Plume fungerer utrolig bra på Nexus 7, veldig fin Twitter opplevelse.


Photoshop Touch kan egentlig ikke installeres på Nexus 7, om det er på grunn av det manglende kamera er ikke godt å si... Men jeg fikk da installert den direkte via .apk filen. Veldig morsomt å manipulere bilder på nettbrettet, Photoshop Touch er veldig kraftfull!


Det er ikke så farlig for meg om man ikke får tilgang til multimediainnholdet i Google Play Store, så lenge Youtube, NRK og TV2 fungerer er jeg fornøyd :)
Alt i alt kan Nexus 7 anbefales på det varmeste.

13 kommentarer:

 1. Dette høres jo lovende ut.
  Men kan du si litt om hvordan den er og jobbe med i forhold til Word, XL, PP osv, sånne typiske kontorting. Hva finnes av programmer til den type bruk. Jeg har jo sett på ASUS eepad tr,prime/infiniti. I hvor stor grad kan et nettbrett erstatte en laptop ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Google Drive appen er knall til det. Og om man vil er det bare å koble på et bluetooth tastatur.

   Slett
  2. Jeg jobber ikke så mye i Office, her går det mest i koding ;) Men jeg syns office filer håndteres veldig bra. Google Play Store mener at nettbrett utgaven Quickoffice Pro HD ikke kan kjøres på Nexus 7. Men det gikk fint å kjøre inn .apk filen manuelt.
   Jeg tror det er fordi Nexus 7 oppfører seg som en telefon og ikke et nettbrett. Det var samme problem og løsning med Photoshop Touch. Men man kan jo kjøre Quickoffice Pro uten HD...

   Slett
  3. Med at Bluetooth keyboard kan man kanskje jobbe litt fra hytta eller på ferie. Men vet nå ikke om den klarer å erstatte en laptop...

   Slett
 2. Books og magazines kan unfreezes med titanium backup, krever root og må gjøres på nytt ved hver reboot.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kult. Har rootet og har installert Titanium. Og der fant jeg "Defrost" :)

   Slett
 3. Jobber du i firmaet / selger du Android Nexus 7 siden du til de grader markedsfører produktet ?

  Eller er du bare en helt vanlig nerd, som bruker natten til å koding..... og ettermiddagen til frokost samt sende usaklige meldinger til AppleTroll og iPhoneFanboys.. m.a.o er du kanskje litt "Android-kodet" i hodet.
  ;o)

  Nei det er klart...du er åpen for alle plattformer du ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Markedsfører produktet ? Dette er en helt vanlig review av produktet. Positivt og negativt, samt mulige løsninger for enkelte problemer.

   Når det er snakk om fanboys osv. så ser det jo ut som det er du som er en Apple-fanboy som skal komme inn hit å lage kvalme. Gå å bandasjer leggen din....

   Hva har det med å være åpen for alle plattformer å gjøre? Har du lest resten på bloggen ? Er man "nerd" og liker å kode, så er Android produkter fantastiske for dette siden det er åpen kildekode. Apple ? haha, koden har nok Jobs begravd i kista si...

   Slett
  2. Juhu! Apple Trolleboy Sven Lindalen har funnet frem til min blogg og har giddet å spre sin gylle også her! Det ser jeg som en stor anerkjennelse, takk Trolleboy :)

   ... og takk til Anonyme venn for støtten...

   Slett
 4. Jeg kjøpte min Nexus 7 i USA og aktiverte den mens jeg var der via en Apple Store sin WiFi (hehe). Books, Magzines og Movies og alt annet vi ikke har i Norge fungerer fint og jeg kan se/lese det jeg kjøpte/fikk med i USA. Men jeg kan ikke kjøpe mer her i Norge. Planlegger å teste VPN på et senere tidspunkt får å kunne kjøpe mer, regner med at det bør fungere. Enten ved hjelp av en app jeg kom over (hacker Play Store-appen, krever root) eller ved hjelp av en VPN-løsning på ruteren.

  Jeg tror konklusjonen er stedet den aktiveres. Men - jeg la inn de samme appene på min gode gamle Samsung Galaxy S2 da jeg var der, og jeg har også på telefonen tilgang til det jeg kjøpte/fikk på Nexus-en, her i Norge.

  SvarSlett
 5. Vil du få norsk tastatur og ui når en shipper slike telefoner fra USA?

  SvarSlett
 6. Hei!

  Jeg har gjort det samme med en Nexus 4. Jeg har lagt inn et norsk Visa-kort (kreditt), men lagt inn JetCarrier-adressen som billing address. Må jeg ha et "ekte" amerikansk kort? Kan Google se at dette er et norsk kort med amerikans billing address? Må jeg ha et "ekte" amerikans kort? Hva gjorde du selv?

  SvarSlett
 7. Får du TV2-appen til å fungere på den? Er ikke kompatible med min Nexus 10

  SvarSlett