torsdag 31. mai 2012

Nytt Perspektiv

Interessen for fotografi har eksplodert de seneste årene etter at kompaktkameraene og telefoner med bra kamera innebygd har blitt allemannseie.
De fleste tenker dessverre ikke så mye på komposisjon, lys og andre fototekniske detaljer, men tar bildet stående med kameraet strakt frem for seg i skulderhøyde med motivet rett i sentrum.
Da blir alle bilder litt like uten spennende eller overraskende perspektiver.
Jeg tok meg en tur gjennom min by Oslo for å se om jeg kunne finne noen motiver som kunne illustrere dette.

Akershus festning

Gardister er fine motiver, de står stille og klager ikke over at man tar bilder av dem, men hvorfor ikke ta bildet med en stilig kanon i forgrunnen :)Her burde jo ha sittet en kjæreste, men det hadde jeg ikke ved hånden akkurat der og da ;) Men motivet er ganske flat, det mangler litt perspektiv. Gå tett på i stedet, da kan man også bruke linjene i motivet til å pirre nysgjerrigheten: Hva finnes der nede for enden av muren.


Slottet

Dronning Maud er en yndling blant turister, henne må man bare ha et bilde av. Men finn et annet perspektiv enn dette kjedelige rett frem foto. Kom deg ned på knærne eller gå helt tett på :)
Oslo havn

Oslo havn har mange fine gamle båter, de må så klart fotograferes, men også her er det mulig å finne en interessant vinkel.


Mennesker

Inkluderer man mennesker i sine snapshots blir det mye mer spennende å se på. Alle som har vært på Akerbrygge har helt sikkert spist ferske reker og lyttet på ham rumenske saxofonisten :)
Video

Eller hvorfor ikke skru kameraet over på video, det gir et helt annet perspektiv :)


HTC One X

Alle bilder og video er tatt med telefonen HTC One X.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar